Meester Kristof

Meester Kristof

L5B

Ik ben Kristof Cuyvers en ik ben geboren op 16 mei 1988. Zo, nu weten jullie wanneer je cadeautjes mag meenemen. Ik was meer dan 20 jaar lid van Scouts Lint, dus dat heeft mijn leven mee bepaald. Omdat het zo fijn was om leiding te geven aan die kinderen, besloot ik om leerkracht te worden. Verder ben ik enorme fan van het Eurovisie Song Festival, Willy Sommers en Disney.

Een gezonde geest in een gezond lichaam! Ik vind het heel belangrijk om veel aan sport en beweging te doen. Daarom kom ik -als het niet regent- met de fiets naar school. Ik speel sinds enkele jaren ook tennis en doe sinds kort enkele tornooitjes mee. Spannend!

Ik speel sinds jongs af aan voetbal en besloot in 2003 om voetbalscheidsrechter te worden. Scheidsrechter zijn is een beetje hetzelfde als lesgeven, je probeert alles in goede banen te leiden. Soms moet je wel een gele of rode kaart geven, maar niet te veel natuurlijk. Ik floot al wedstrijden van Rode Duivels Romelu Lukaku, Jason Denayer en Matz Sels (toen ze nog niet zo heel bekend waren) en de wereldberoemde zanger Ian Thomas!

Ik ben supporter van Club Brugge. De sfeer is er geweldig. Ik werd als kind grote fan toen ze soms kampioen werden en enkele mooie Champions League wedstrijden speelden. Na enkele mindere jaren zijn ze nu weer de top van België. Ook naar wedstrijden van KV Mechelen en Antwerp ga ik geregeld met mijn vrienden zien. En natuurlijk de Rode Duivels, ik mis geen enkele wedstrijd.

Verder speel ik ook nog zaalvoetbal bij Die SchwalbeSchweinen, een topploegje in de Lintse Zaalvoetballiga. Daar sta ik in de goal of in de verdediging. Voetballen doe ik natuurlijk ook nog, bij Familia in Borsbeek. En tot slot, omdat het wel grappig en leuk is, doe ik vaak mee aan het Belgisch Kampioenschap Muurke Klop. In 2017 werden we zelfs Belgisch Kampioen.

In het vijfde leerjaar leren we verder onze Nederlandse taal uitbreiden. We gaan wat meer uitdagingen aan in de rekenles, en we leren natuurlijk ook veel leuke dingen bij wereldoriëntatie. Wat het vijfde zo spannend en tof maakt is natuurlijk Frans! We leren onszelf, onze familie en vrienden voorstellen. We gaan zelfs tellen tot duizend  Verder gaan we natuurlijk turnen, zingen, knutselen en krijgen we op dinsdagnamiddag de godsdienstlessen. Het wordt een leerrijk jaar!