Slechts 4 leerlingen Parkschool lager in Mortsel testten bijkomend positief

Slechts 4 leerlingen Parkschool lager in Mortsel testten bijkomend positief

Slechts 4 leerlingen Parkschool lager in Mortsel testten bijkomend positief na 2e testing

Na overleg met de medische experten van ELZ ZORA, het CLB en de directie, besliste de gemeentelijke noodplanningscel woensdag 28 april om de Mortselse Parkschool lager te sluiten vanaf donderdag 29 april. Alle kinderen van Parkschool lager gingen onmiddellijk in quarantaine en werden op donderdag 29 april getest op school. In totaal bleken er vorige week 36 leerlingen en 2 leerkrachten uit de Parkschool lager besmet met het coronavirus.

Kinderen die positief hadden getest, gingen thuis in isolatie en hun gezinsleden gingen in quarantaine en kregen een test. Kinderen die vorige week negatief testten bleven in quarantaine, en werden op woensdag 5 mei opnieuw getest.

De resultaten van deze tweede testing zijn ondertussen ook binnen. Bij deze tweede test waren er slechts 4 leerlingen positief en geen enkele leerkracht. Dat brengt het totaal aantal leerlingen van de lagere school dat positief testte op 40 en het totaal aantal leerkrachten op 2.

Dat bewijst nogmaals dat we er goed aan deden om zo snel te handelen en dat de beslissing om de Parkschool lager te sluiten de juiste was. Hopelijk hebben we zo veel bijkomende besmettingen kunnen voorkomen.

De lagere school heropent op maandag 10 mei. Iedereen is dan terug welkom op school, behalve kinderen die nog in isolatie of quarantaine zitten.